Jardin d’Amour

(Very soon, this blog post will also be available in EN)

JARDIN D’AMOUR POUR TOUJOURS

In 2015 nam Elisabeth Leenknegt me mee naar haar klein paradijs op aarde. In een blauw busje reden we toen langs een klein, smal weggetje naar beneden dat leidde naar een krot ‘with a view’ (klik hier voor het hele verhaal). Twee jaar later is dat krot bijna een thuis geworden, met een uitzicht dat nog even indrukwekkend is als toen. En ik, ik sta hier weer. Maar deze keer als een ‘icon’. Om samen met nog 14 andere icons de 15de verjaardag te vieren van het mooie juwelenlabel Elisa Lee. Tijd voor een feestje dus.

Team Elisa Lee

Het begon eigenlijk al enkele maanden geleden toen ik een mail van Elisa Lee ontving. Met de vraag of ik zin had in een verjaardagsfeestje waarop ik samen met veertien andere iconen zou worden uitgenodigd om het verhaal van 15 jaar Elisa Lee mee vorm te geven. En dat we in de watten zouden worden gelegd. Dat ook. Tja. Lang nadenken was niet nodig. Want uiteraard zijn we er graag bij!

Jardin d’Amour

Tijdens de twee uur durende rit naar Ronse op een vrijdagavond, gebeurde er iets speciaals: bij elke gereden kilometer werd het uitzicht een beetje groener, de lucht een beetje blauwer en de straten een beetje smaller. En eenmaal toegekomen, was de drukte van de voorbije werkweek zo goed als verdwenen. Het was even zoeken hoor naar dat grote bord en smalle weggetje die als herkenningspunten waren opgegeven. Maar de vinder werd beloond. Dik beloond.

JARDIN D'AMOUR ELISA LEE

Kleine bordjes, kaarsjes, vuurkorven, lichtjes, een grote witte tent en prachtig gedekte tafels hadden die avond het groene gras in Ronse even omgetoverd tot een heuse ‘jardin d’amour’. En ja hoor, het hoog Vlaamse Ardennengehalte deed z’n werk: daar beneden in de weide was er alleen maar een weidse en wijde stilte, zag je hier en daar spelende kinderen opduiken, hoorde je het knisperende houtvuur en een heerlijk gebabbel en gelach op de achtergrond. In dat gezellige geroezemoes werd de vallende avond ingezet.

JARDIN D'AMOUR ELISA LEE

Later op de avond werd iedereen uitgenodigd aan te schuiven aan twee lange tafels in de wei. Gezeten op stro. Daar aan die lange tafel was er opnieuw tijd voor een gezellige babbel met de buurvrouw of –man, een lekker diner, mét verrassing voor de icons.

 

WAT OF WIE ZIJN NU DIE ICONS?
In zo’n ongedwongen sfeer leer je al snel nieuwe mensen kennen. Bekende en minder bekende mensen, maar allemaal met een Elisa Lee verhaal. Zij waren de rode draad die team Elisa Lee de voorbije jaren vormden, inspireerden en bijbleven. Icons dus. Elk icon werd tijdens deze feestelijke avond voor de lens van de fotografe gebracht voor een verjaardagsshoot. Het resultaat zal een reeks portretten zijn van 15 bijzondere mensen die op een originele manier het verhaal van 15 jaar Elisa Lee vertellen.

Enkele andere icon-namen zijn schoenenontwerpster Nele Content, fotograaf Luc Roymans, creatieve duizendpoot Leonie Gysel, Stylishaffair blogster en medeontwerpster voor Straffdesign Pearl Denys, filmregisseuse Nathalie Teirlinck. Bijvoorbeeld. Daarnaast waren er ook nog Elien, Sarah, Nina, Annelies, Danielle, Jozefien, Martine, Ann-Sophie die elk op hun manier dichtbij Elisa Lee staan en het label inspireren.

JARDIN D'AMOUR ELISA LEE

EUH, WIE IS ELISA LEE EIGENLIJK?
Het label Elisa Lee was ooit alleen van juweelontwerpster Elisabeth Leenknegt. 15 jaar geleden bracht ze haar eerste collectie uit onder de naam ‘Glasjuweel’. Intussen is het label Elisa Lee een team geworden dat bestaat uit vier straffe madammen en is het uitgegroeid tot een vaste waarde in de Belgische mode. Bij elk ontwerp laten ze eeuwenoude tradities van glasblazen, edelsmeden en diamantzetten hand in hand gaan met hedendaagse technieken zoals waterjetten en 3D-printen.

 

VISIONS
Uit de aanvankelijk heel kleurrijke collectie ontwikkelde zich doorheen de jaren een tweede, meer subtiele en strakkere collectie, die de naam Elisabeth Leenknegt draagt. Vooral van die laatste ben ikzelf grote fan. In lijn met deze strakkere collectie, ontwierp het team Elisa Lee een prachtig stel moOn oorringen voor LECHAPERON waarvan er maar 20 beschikbaar zijn. Klik hier als jij nog een van 20 paar moOn oorringen wil bemachtigen.

moOn earrings

Voor de 15e verjaardag komen de 2 stijlen van hierboven samen in VISIONS, waarin opvallende kleuren en geometrische vormen elkaar ontmoeten. Ook hier combineren ze innovatieve, cutting-edge technieken met traditioneel, ambachtelijk vakmanschap. Het resultaat is een feestelijke collectie halskettingen, oorringen en broches, gemaakt uit sterling zilver en dichroic glas. Met een mooi effect. Want de iriserende glassoort heeft een rijke, fluweelachtige uitstraling die van kleur verandert al naar gelang de lichtinval. Ontdek hier binnenkort de nieuwste collectie.

Elisa Lee Visions

Dankjewel aan het hele Elisa Lee – team voor een heerlijke avond samen. HOERA voor de voorbije 15 jaar! Samen met vele anderen, kijk ik uit naar de volgende 15 jaar! In een volgende post lees je hoe LECHAPERON iemand blij mag maken met een ELISA LEE juweel. 

Liefs,

Vicky