Mijmermonologen @Belgium Art & design 2018

Mijmermonologen

10 werken. 101 woorden. 1 verhaal.

Een project van Linde Hermans, Petra Thomas en Vicky Janssen

Ergens onderweg zijn we volop bezig met de voorbereidingen voor Belgiumartdesign in Gent. Van 8 tot 11 februari 2018 presenteert LECHAPERON samen met Linde Hermans en Petra Thomas het mooie MIJMERMONOLOGEN.

Weg. Even in gedachten verzonken. Nadenkend over gisteren, vandaag of de toekomst van morgen. Op een plek, diep in jezelf, waar wijsheid en creativiteit verborgen liggen. Dáár ontstaan Mijmermonologen.

Mijmermonologen. 10 schalen, 101 woorden, 1 verhaal.

Helena

MIJMERMONOLOGEN is een geheel van 10 unieke schalen, gecreëerd rond een individu in de vorm van een metalen beeldje. De schaal staat symbool voor de comfortzone waarbinnen het karakter een monoloog aangaat met zichzelf. Of met de wereld daarbuiten. Elke monoloog wordt verteld in exact 101 woorden die de figuur een identiteit geven, en de kijker en lezer uitnodigen tot zelfreflectie. Ben jij een dromer? Een jager of een rebel? Of herken je jezelf of iemand anders meer in het personage van de hoop of het streven naar harmonie? Mijmermonologen is het resultaat van de kracht van 3 vrouwen, met elkaar verbonden door 1 verhaal. Hieronder alvast enkele sfeerbeelden.

Mijmermonologen

Jesse & Eden

Benieuwd naar het resultaat? Kom binnenkort langs in Gent en proef een stukje mee van de eigentijdse creativiteit van kunst en design. Of ontdek de 10 Mijmermonologen vanaf donderdag 8 februari hier in de online galerij.

 

See you @ BAD?

Belgium Art & Design Gent

Praktisch

 

08 – 09 – 10 – 11 februari 2018

  • Donderdag 08/02 : 17.00 – 23.00 (Preview)
  • Vrijdag 09/02 : 13.30 – 22.30
  • Zaterdag 10/02 : 10.30 – 22.30
  • Zondag 11/02 : 10.30 – 18.30

 

Mijmermonologen. 10 schalen, 101 woorden, 1 verhaal.

Mick

Het project Mijmermonologen ontstond tijdens een eerste bezoek van LECHAPERON-bezielster Vicky Janssen aan het atelier van de Limburgse Product Designer Linde Hermans in Houthalen. Een persoonlijke klik, eenzelfde visie en aanpak leidden algauw tot een samenwerking tussen de twee creatieve dames. Om de personages van Mijmermonologen tot leven te brengen, werd de pen van schrijver Petra Thomas erbij gehaald. Het enthousiasme, de inzet en motivatie van dit complementaire driekoppige team resulteerden in 10 werken, 101 woorden en 1 verhaal.

Tot binnenkort!